ΤΙΜΕΣ

I have the simplest of tastes. I am always satisfied with the best

(Oscar Wilde)

Ένα από τα δεινά του χρήματος είναι ότι μας δελεάζει να επικεντρωνόμαστε σε αυτό και όχι σε ό,τι αγοράζει. Έτσι, πριν σκεφτείτε ότι δεν διαθέτετε τα χρήματα για μια τοιχογραφία, αναλογιστείτε τι πρόκειται να αγοράσετε για το παιδί σας. Όταν συναντηθούμε, θα αποκτήσετε μια εικόνα για το τι πρόκειται να αγοράσετε μέσα από περιγραφές, φωτογραφίες και σχέδια, αλλά όλα αυτά μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα για το παιδί σας. Ίσως αυτό να είναι θετικό. Γιατί αν η moolee moolee μπορούσε να το πει με λέξεις, δεν θα υπήρχε λόγος να ζωγραφίζει.

Η τιμολόγηση τοιχογραφίας είναι τέχνη, όχι επιστήμη. Ωστόσο, όπως το έθεσε ο Πολ Γκογκέν, ένας από τους πατέρες της σύγχρονης τέχνης:

«Θεέ μου! Τι φρικτό που είναι το θέμα των χρημάτων για έναν καλλιτέχνη!».

Τιμή ανά τετραγωνικό πόδι

Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις ενός τοίχου, απλώς μετρήστε το μήκος με το ύψος του σε μέτρα και πολλαπλασιάστε αυτά τα δύο ποσά για να βρείτε τα τετραγωνικά μέτρα. Έπειτα, πολλαπλασιάστε το σύνολο επί 10,76 και θα βρείτε τα τετραγωνικά πόδια. Για παράδειγμα:

Ύψος τοίχου: 3 μέτρα
Μήκος τοίχου: 2,5 μέτρα
Σύνολο σε τετραγωνικά μέτρα: 3 x 2,5 = 7,5 τετραγωνικά μέτρα
Πολλαπλασιάστε επί 10,76 = 80,7 τετραγωνικά πόδια

Μια τοιχογραφία της moolee moolee σπάνια υπολογίζεται ολόκληρη σε τετραγωνικά πόδια, γιατί οι τοιχογραφίες δεν καλύπτουν απαραίτητα ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου, ενώ συχνά περιλαμβάνουν ζώα που τιμολογούνται ανά εικόνα με 100% λεπτομέρεια (βλ. παρακάτω). Ωστόσο, για τους σκοπούς αυτού του site, ο πελάτης μπορεί να υπολογίσει το κόστος μιας τοιχογραφίας περίπου στα 7 με 25 € το τετραγωνικό πόδι, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και ρεαλισμού. Για παράδειγμα, ένα απλό φόνο όπως ουρανός, βουνά ή λιβάδια, τιμολογείται περίπου στα 7 € το τετραγωνικό πόδι. Ρεαλιστικά δέντρα, χορτάρι, φυτά, λουλούδια, νερό και βότσαλα στα 10 με 20 € το τετραγωνικό πόδι. Κτίρια και αντικείμενα πλην ζώων και ανθρώπων (βλ. τιμή ανά εικόνα), όπως δεντρόσπιτα, λεπτομερή πλοία, τρένα, κάστρα και οχήματα όλων των ειδών, στοιχίζουν 20 με 25 € το τετραγωνικό πόδι.

Ο μέσος τοίχος ενός σπιτιού είναι 2,5 μέτρα στο πλάτος και 3 μέτρα στο ύψος (7,5 τετραγωνικά μέτρα ή περίπου 80 τετραγωνικά πόδια). Ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει σε έναν τοίχο παρόμοιου μεγέθους με μπάτζετ περίπου 500 € είναι ένα απλό αλλά… αποτελεσματικό σχέδιο όπως το Patchwork Cow Wearing Stripes (σημείωση: ο πελάτης παρείχε οικοδομικές μπογιές υψηλής ποιότητας για τα πράσινα χρώματα).

Patchwork Cow Wearing Stripes mural

Ωστόσο, λεπτομερείς τοιχογραφίες αυτού του μεγέθους (80 τετραγωνικά πόδια) μπορούν να κοστίσουν 1000 €. Η Savannah Breeze είναι παράδειγμα μιας τοιχογραφίας με τέτοιο κόστος.

Savannah Breeze mural

Ενίοτε οι τοιχογραφίες περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες και λιγότερο φόντο ή το αντίστροφο, οπότε η τιμή προσαρμόζεται ανάλογα. Η περιπλοκότητα του σχεδιασμού των ζώων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή (βλ. τιμή ανά εικόνα). Αν παραλειφθούν κάποια από τα ζώα, γίνουν λιγότερο ρεαλιστικά ή απλοποιηθεί η στάση τους τότε το κόστος μειώνεται. Προσθέστε μια ακακία, λουλούδια της ερήμου, περισσότερα ζώα, έναν άνθρωπο κι ένα τζιπ για σαφάρι ή ένα αεροπλάνο και η τιμή μπορεί κάλλιστα να διπλασιαστεί.

Τιμή ανά εικόνα

Η τιμή ανά εικόνα βασίζεται στην εκτίμηση του χρόνου που θα χρειαστεί να ζωγραφιστεί κάτι με 100% λεπτομέρεια. Απαιτείται πολύ μεγάλος βαθμός λεπτομέρειας για να ζωγραφίσεις ρεαλιστικά ανθρώπους και ζώα, φανταστικά πλάσματα, πουλιά, ερπετά, αμφίβια, θαλάσσια όντα, έντομα κλπ. Η σάρκα, η γούνα, η ανατομία, οι εκφράσεις του προσώπου και οι περίπλοκες στάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ζωγραφιστούν. Σε αρκετές περιπτώσεις, το μέγεθος είναι άσχετο. Μια μικρή ζέβρα ή καμηλοπάρδαλη απαιτεί περισσότερο χρόνο από μια μεγάλη αρκούδα ή έναν ελέφαντα. Επίσης, τεχνικές ζωγραφικής όπως το στεγνό πινέλο, καταστρέφει ακριβά εργαλεία δουλειάς και η συχνή αντικατάστασή τους πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Και εδώ, οι τιμές μεταβάλλονται ανάλογα με τη δυσκολία του σχεδίου, έτσι όσο πιο ρεαλιστικές και πολύπλοκες είναι οι εικόνες, τόσο υψηλότερο το κόστος. Για παράδειγμα ο αιωρούμενος ουρακοτάγκος στο Monkey See, Monkey Do έχει παρόμοιο μέγεθος με την όρθια σουρικάτα στο Rope Bridge Haven, αλλά ο ουρακοτάγκος (250 €) κοστίζει περισσότερο από τη σουρικάτα (150 €) λόγω της ανθρωπόμορφης ανατομίας του και της κίνησής του στο σχοινί.

Monkey See, Monkey Do mural

Rope Bridge Haven mural: Meerkat

Είναι ξεκάθαρο ότι μπορείτε να έχετε μια όμορφη λεπτομερή εικόνα με μικρό μπάτζετ διότι μια τοιχογραφία δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να ζωγραφιστεί ολόκληρος ο τοίχος. Μπορεί να αποτελείται από μερικά ζώα ή αντικείμενα σε πραγματικό μέγεθος, φυτά ή δέντρα, στρατηγικά τοποθετημένα γύρω από το δωμάτιο αρμονικά συνδυασμένα με ένα έξυπνο σχέδιο που θα προσφέρει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Κόστος Χρωμάτων

Οι αναφερόμενες τιμές ανά τετραγωνικό πόδι περιλαμβάνουν τα χρώματα (βλ. Σχετικά με τα χρώματα).

Κατά την κρίση της καλλιτέχνιδας, όταν μεγάλες επιφάνειας απαιτούν λίγες λεπτομέρειες και χρώματα, υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν 100% ακρυλικά οικοδομικά χρώματα. Η moolee moolee δεν παρέχει οικοδομικά χρώματα, επομένως είναι στην ευθύνη του πελάτη να αγοράσει 100% ακρυλικά χρώματα υψηλής ποιότητας έπειτα από συνεννόηση με την καλλιτέχνιδα. Η τιμή της τοιχογραφίας θα μειωθεί ανάλογα.

Ειδικές τιμές

Η moolee moolee προσφέρει ειδικές τιμές για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επικοινωνήστε με τη moolee moolee και θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για μια τοιχογραφία με χαμηλότερο κόστος.

Κρυμμένα κόστη

Δεν υφίστανται. Ίσως υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας, όπως χρονικοί περιορισμοί λόγω ωραρίου λειτουργίας αν πρόκειται για κατάστημα, ταβάνια (50% πιο ακριβά), στριμωγμένος χώρος, απόσταση, σκαλωσιά, εξειδικευμένα χρώματα κλπ. Ωστόσο, όλα θα συζητηθούν με τον πελάτη ο οποίος θα είναι πλήρως ενήμερος πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.

AdvertisementsΑρέσει σε %d bloggers: