FAQs

You know children are growing up when they start asking questions that have answers

(John Plomp)

Γιατί να πληρώσω για μια τοιχογραφία όταν μπορώ να καταφύγω σε αυτοκόλλητα τοίχου;

Πρώτον, από καλλιτεχνική άποψη, μια καλοσχεδιασμένη τοιχογραφία μπορεί να είναι από μόνη της ένα έργο τέχνης. Η ένταση των χρωμάτων, η ατμόσφαιρα και η αρμονία που εμπεριέχονται σε μια τοιχογραφία δεν μπορούν να αναπαραχθούν από αυτοκόλλητα ή ταπετσαρίες.

Δεύτερον, μια τοιχογραφία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να αντισταθούν στα κλισέ που συνοδεύουν την πλειονότητα των προϊόντων για παιδιά – όπως οι χαρακτήρες από καρτούν και οι ήρωες από ταινίες που το παιδί ξεπερνά όσο μεγαλώνει. Μια τοιχογραφία μπορεί να ενσωματώσει πολλές άλλες εικόνες της παιδικής ηλικίας που μαγεύουν τα παιδιά και. Παιχνιδιάρικα ζώα, κατακόκκινα πυροσβεστικά, μεσαιωνικά κάστρα, πολύχρωμα καρουσέλ, αγωνιστικά αυτοκίνητα, ιπτάμενα χαλιά, πειρατικά καράβια, φιλικοί δεινόσαυροι, παλιά δεντρόσπιτα, αστραφτερά διαστημόπλοια, εντυπωσιακά αεροπλάνα. Πραγματικά, δεν υπάρχουν όρια στις υπέροχες κλασικές εικόνες που μπορούν να ζωγραφιστούν και να εντυπωθούν στην καρδιά μικρών (και μεγάλων).

Τρίτον, πολλοί λίγοι ζωγράφοι ενσωματώνουν τρισδιάστατα στοιχεία στο έργο τους, όμως ένα ξεχωριστό γλυπτό μπορεί να προσθέσει στο παιδικό δωμάτιο μια μαγική πινελιά. Η moolee moolee δημιουργεί γλυπτά από παπιέ-μασέ που ενισχύουν τις τοιχογραφίες της με χειροπιαστούς, διασκεδαστικούς και διαδραστικούς τρόπους. «Τοιχοποίητες» δημιουργίες τριών διαστάσεων που μπορείς να τις αγγίξει το παιδί, να  παίξει μαζί τους, να τις χρησιμοποιήσει ως ράφια για παιχνίδια ή βιβλία.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια τοιχογραφία;

Μια τοιχογραφία μπορεί να πάρει από 10 έως 250 ώρες, ανάλογα με το μέγεθός της και τον απαιτούμενο βαθμό λεπτομέρειας. Ο μέσος χρόνος για έναν απλό τοίχο παιδικού δωματίου είναι από 2 ημέρες έως μία εβδομάδα. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί προκαταβολικά ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα πρότζεκτ, ειδικά αν αφορά σε ολόκληρο το δωμάτιο και εμπεριέχει γλυπτά έργα. Αν υπάρχει κάποια προθεσμία, η moolee moolee θα επιδιώξει να την τηρήσει, αλλά ας ληφθεί υπόψη ότι η «εταιρία» αποτελείται ουσιαστικά από μία καλλιτέχνιδα, η οποία είναι ταυτόχρονα μητέρα και τελειομανής! Φυσικά, δεν υπάρχει καμία έξτρα χρέωση αν μια δουλειά πάρει περισσότερο χρόνο να ολοκληρωθεί από το αναμενόμενο. Με αυτό τον τρόπο, το πρότζεκτ τελειώνει όταν όλοι είναι ικανοποιημένοι.

Πόσο χρεώνεται η τοιχογραφία;

Αν επιθυμείτε να ξοδέψετε ένα πολύ συγκεκριμένο ποσό, μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί το ιδανικό πρότζεκτ που καλύπτει τις ανάγκες σας χωρίς να ξεπερνά τον προϋπολογισμό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μέγεθος της τοιχογραφίας και ο βαθμός λεπτομέρειας θα καθορίσουν τα πλαίσια και το κόστος του έργου. Οι διερευνητικές συζητήσεις δεν χρεώνονται. Μια εκτίμηση για το πώς η moolee moolee χρεώνει τις τοιχογραφίες θα βρείτε εδώ. Ο τρόπος πληρωμής ακολουθεί τα εξής στάδια: μία προκαταβολή των 50€ στη φάση σχεδίασης, καταβολή 50% του τελικού ποσού όταν η τοιχογραφία είναι κατά το ήμισυ έτοιμη και εξόφληση του υπόλοιπου ποσού σε μετρητά με την ολοκλήρωσή της, δηλαδή την τελευταία μέρα εργασίας

Τι χρώματα χρησιμοποιoύνται;

Για εσωτερικές τοιχογραφίες, το σύνηθες είναι υψηλής ποιότητας ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής. Πρόκειται για μη τοξικά χρώματα με βάση το νερό, πολύ ανθεκτικά, άοσμα, που στεγνώνουν γρήγορα, μπορούν να πλυθούν και διατηρούν τη ζωηράδα τους για δεκαετίες. Το κόστος των χρωμάτων περιλαμβάνεται στην τιμή.

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για μια τοιχογραφία;

Ιδανικά, οι τοίχοι ενός καινούριου σπιτιού είναι φρεσκοσοβατισμένοι και περασμένοι με λευκό αστάρι – κατά συνέπεια δεν απαιτούν κάποια προεργασία. Τα παλιά σπίτια ωστόσο πρέπει να ελεγχθούν για υγρασία, φουσκώματα, ξεφλουδισμένα χρώματα και λοιπά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία ώστε να απαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να ξεφλουδίσει ή να φουσκώσει η τοιχογραφία.

Μια τοιχογραφία μπορεί να ζωγραφιστεί μόνο πάνω σε καθαρή επιφάνεια περασμένη με υδροδιαλυτό ματ χρώμα. Αν το χρώμα είναι γυαλιστερό, απαιτείται τρίψιμο, αν είναι λαδομπογιά πρέπει να περαστεί με υπόστρωμα για πλαστικό χρώμα. Το λευκό είναι το καλύτερο φόντο ώστε να αναδειχθούν τα αληθινά χρώματα των ακρυλικών μπογιών, αλλά κι ένας ανοιχτόχρωμος τοίχος (μπεζ, γκρι) είναι επίσης κατάλληλος ως βάση για μια τοιχογραφία. Η προεργασία των τοίχων μπορεί να γίνει και από τη moolee moolee με επιπλέον κόστος.

Χαρακτήρες από καρτούν ζωγραφίζονται;

Οι τοιχογραφίες της moolee moolee έχουν να κάνουν με πρωτότυπα σχέδια και όχι με κατοχυρωμένους χαρακτήρες. (Η moolee moolee δεν έχει κάτι εναντίον του Γουίνι ή της Ντόρας – ο γιος της καλλιτέχνιδας άλλωστε τους λατρεύει όλους!). Ίσως είναι εφικτό να ενσωματώσουμε θέματα βασισμένα σε γνωστούς χαρακτήρες σε ένα πρωτότυπο σχέδιο. Υπάρχει μια λανθασμένη προκατάληψη ότι το παιδί δεν θα δεχτεί τίποτα πέρα από τους αγαπημένους του χαρακτήρες. Αντιθέτως, σε μια τοιχογραφία είναι εύκολο να προστεθούν ονόματα ή τοπία με ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια και το παιδί, αγαπημένα κατοικίδια ζώα, πολύτιμα παιχνίδια και γενικώς οτιδήποτε συμβάλει στη δημιουργία ενός παραμυθένιου κόσμου, σχεδιασμένου να ψυχαγωγήσει.

Γίνεται ζωγραφικό σχέδιο σε ξύλινο πάνελ ή καμβά για αποστολή εκτός Αθηνών;

Εξορισμού, η τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στον… τοίχο, αλλά προφανώς ένας πίνακας σε καμβά ή ξύλινο πάνελ μπορεί να αντικαταστήσει μια τοιχογραφία εφόσον το προτιμάτε. Ίσως είναι και μια πιο εφικτή λύση για κάποιον που νοικιάζει το διαμέρισμά του, αφού το πάνελ και ο καμβάς μπορούν να μεταφερθούν σε περίπτωση μετακόμισης. Η moolee moolee είναι πρόθυμη να συζητήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προκαταβληθεί το 25% του συμφωνηθέντος ποσού. Για πελάτες που ζουν μακριά από την Αθήνα ή στο εξωτερικό, θα αποστέλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφίες του εν εξελίξει έργου μέσω e-mail. Ένα επιπρόσθετο κόστος θα περιλαμβάνει την τιμή του καμβά ή του ξύλου και τα ταχυδρομικά τέλη. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ίσως χρειαστεί να μισθώσετε εξειδικευμένους επαγγελματίες για το τέντωμα του καμβά σε ξύλινο πλαίσιο ή για το κόλλημα στον τοίχο με αφαιρούμενη πάστα ταπετσαρίας.

Επαναλαμβάνονται τα σχέδια από τις τοιχογραφίες που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν;

Όλες οι τοιχογραφίες είναι μοναδικές και κανένα σχέδιο δεν επαναλαμβάνεται.

Όταν σχεδιαστεί το θέμα ενός δωματίου, υπάρχουν αξεσουάρ που ταιριάζουν με τις τοιχογραφίες;

Υπάρχει πληθώρα αξεσουάρ όπως κουρτίνες, λάμπες, μαυροπίνακες, αναστημόμετρα, κουκλόσπιτα και πολλά άλλα. Συνήθως τέτοιου είδους αντικείμενα μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα ή μέσω internet, αλλά αν επιθυμείτε τη βοήθεια της καλλιτέχνιδας, μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο για σας και να το δώσετε σε κάποιον τεχνίτη ή, αν το επιτρέπει ο χρόνος, να το φτιάξει η ίδια.

Ποια είναι η moolee moolee;

Η moolee moolee [μούλι μούλι] δεν είναι άλλη από την Καναδή καλλιτέχνιδα Κιμ Μποφίς. Η ονομασία του site προέρχεται από τον 3χρονο γιο της Ντίλαν, που άρχισε να την αποκαλεί «μούλι μούλι» όποτε ήθελε να δείξει τρυφερότητα.

Dylan with Meerkat

Κim: Je t’aime, mon chéri.

Dylan: Moi aussi, moolee moolee.

(Ολόκληρη η οικογένεια έχει αποκτήσει παρόμοια παρατσούκλια: ο μικρός είναι ο «γκούλι γκούλι», ο πατέρας του ο «κάκα κάκα», η γιαγιά του η «πίπι πίπι» και η σκύλα του η «σούκι σκούκι». Μόνο η τελευταία κράτησε το πραγματικό της όνομα).

AdvertisementsΑρέσει σε %d bloggers: