ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Every child is an artist.

The problem is how to remain an artist once he grows up

(Pablo Picasso)

Η Κιμ Μποφίς είναι ζωγράφος, γλύπτρια και αρχαιολόγος. Γεννημένη στο Μόντρεαλ του Καναδά, αποφοίτησε με εύφημο μνεία από τη σχολή καλών τεχνών και συνέχισε τις σπουδές της στη τμήμα καλών τεχνών του πανεπιστημίου Concordia, σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα της χώρας.

Κατά το τρίτο έτος των σπουδών της ερωτεύτηκε τους έλληνες φιλόσοφους και η ζωή της άλλαξε πορεία. Έπειτα από ένα καλοκαίρι ανασκαφών στην Ελλάδα, αποφάσισε να πάρει πτυχίο και στην κλασσική αρχαιολογία. Το ταξίδι της την οδήγησε στο Λονδίνο για το master και το Ph.D. της, και κατέληξε με διετή υποτροφία στη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Στην Ελλάδα γνώρισε το σύζυγό της και συνέχισε να ζει εκεί μέχρι το 2010.

Σε μία από τις ετήσιες επισκέψεις της στον Καναδά, άκουσε τα χαρμόσυνα νέα για την εγκυμοσύνη της αδερφής της και ταυτόχρονα τη θερμή παράκληση να τη βοηθήσει να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο. Άδραξε έτσι την ευκαρία να συμβάλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου αφιερωμένο στην ευημερία της ανιψιάς της.

Ανακάλυψε ότι τα παιδιά βλέπουν τα αντικείμενα που τους περιβάλλουν από κάτω προς τα πάνω, ενώ οι ενήλικες συνήθως βλέπουν τα ίδια αντικείμενα από πάνω προς τα κάτω. Για παράδειγμα, για ένα παιδί, μια καρέκλα μπορεί να γίνει ένας πύργος που θα σκαρφαλώσει, ένα τραπέζι μπορεί να μετατραπεί σε καλύβα, ακόμη και μια γάτα που κοιμάται στην πολυθρόνα μπορεί να είναι ένα λιοντάρι. Επιπλέον, τα μικρά παιδιά κινούνται κατά μέσο όρο κάθε 45 δευτερόλεπτα, οπότε ο χώρος παιχνιδιού τους πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένος. Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, η πλειονότητα των παιδιών στην προσχολική ηλικία προτιμούν τις ρεαλιστικές εικόνες από τις αφηρημένες, ιδιαίτερα της φύσης και της υπαίθρου. Η  εμπειρία του να δει τον κόσμο από την σκοπιά των παιδιών αποδείχτηκε συναρπαστική, ωστόσο γνώριζε ότι θα ήταν δύσκολο να χαράξει το δικό της δρόμο προς τον κόσμο του παιδικού design πριν νοιώσει την εμπειρία της μητρότητας από πρώτο χέρι.

Το 2006 γεννήθηκε ο πρώτος της γιος. Έκτοτε, έχει αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο της στην ανατροφή των παιδιών της και στη ζωγραφική τοιχογραφιών. Οποιοδήποτε πρότζεκτ κι αν αναλάβει, σκοπεύει πάντοτε να δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον για παιδιά, ένα χώρο που είναι γαλήνιος και ασφαλής και ταυτόχρονα ευνοεί και ενθαρρύνει με απτούς τρόπους το παιχνίδι.

AdvertisementsΑρέσει σε %d bloggers: